Как да се грижим за косата при косопад?

Лятото е един прекрасен сезон, който има своите особености и последствия за косата. Тя често става суха, накъсана (особено, когато слънцето е съчетано с морската вода). Идва есента и започва нейната естествена обмяна, започва косопад, който на периоди може да стигне доста тежки форми. Загубата на коса може да се дължи на много и различни причини (освен слънцето), включително генетични и фактори от такива на околната среда. Стрес, замърсяване,  наши лични ритуали и навици също могат да допринесат за засилването му.

Косопада може да протече по различен начин при мъжете и жените. Косопадът при жените може да бъде временен или продължаващ дълго време. Ако не се установи причината е възможно временния косопад да премине в дълготраен косопад. При жените може да бъде и следствие от хормонални проблеми – дисбаланс, стрес, бременност, прием на някои медикаменти и други. Друг вид косопад е т.н. андрогенна алопеция –  при жените. Тя се причинява  в следствие високо ниво на андрогени (мъжки хормони), които нормално се срещат в малки количества. Тук ключов фактор е наследствеността.

Друг вид косопад е травматичния. Той се проявява при някаква травма на космените фоликули – много често при  стегнати прически – опъване на косата, става издърпване на космите и те могат да започнат да падат. Много е важно да наблюдаваме тези състояния, защото колкото по-рано се открие даден проблем, толкова по-бързо може да му се противодейства.

Замърсяване, стрес, хормонални или хранителни нарушения могат да причинят дискомфорт на кожата на главата, което може да доведе до накъсване, намаляване плътността на косъма и до косопад. Това може да са признаци на изтъняваща коса.

Затова при противодействие на косопада казваме, че се действа комбинативно – продуктите работят както върху проблема със скалпа – пърхот, така и за сгъстяване и стимулиране обновяването на косъма.

Продукти, които използваме:

Шампоан KÉRASTASE SPECIFIQUE PREVENTION

Това е превантивен шампоан против косопад за изтъняваща коса.  Енергизира склонната към косопад коса. Почиства и стимулира кожата на главата. Има успокояващо и уравновесяващо деѝствие. Осигурява оптимална среда за растежа на нова и здрава коса. Придава плътност.

Съдържа:
Глюко-липид – Подхранва и стимулира активността в корена
Аргинин – естествено съдържаща се в аминокиселина косъма. Стимулира растежа укрепва и уплътнява косъма.

Как да  употребявате: Нанесете с масажни движения върху кожата на главата. Масажирайте. Изплакнете обилно.

За най-добри резултати: използвайте със спрея и ампулите Aminexil от серията Specifique на Kerastase.

 Продукта можа да закупите от тук>>

Ампули против косопад и накъсване на косата Kerastase Specifique Aminexil

Те са интензивна грижа срещу изтъняване на косата.

Съдържа:
Комплекс AOX – съчетание на L-Camosine, витамин Е и екстракт от Моринга

Rhamnose – растителна захар от лабораториите на Лореал против стареене

Aminexil GL M 15000 PPM – съчетание на Aminexil, Glucolipide GL и Madecassoside

1 Активна съставка

2 Пептида: Карносин + Моринга

2 Витамина: Витамин Е + производно на витамин F

1 Захар: Rhamnose

Косата се накъсва по-малко при сешоар, измиване и триене във възглавницата. Оформянето на косата е по-лесно. Усещате косъма по-плътен и силен, възвръща обема, блясъка и еластичността си.

Клиничен тест на 130 човека.

Как да употребявате: 

Ежедневна употреба в продължение на 6 седмици. Измийте косата със шампоан Kerastase Bain Prevention – против косопад, като подготвящ шампоан. Нанесете ампулата с помощта на апликатора върху измита и подсушена с кърпа коса. Следвайте стъпките:

  1. Нанесете с кръгообразни движения върху зоните, в които косата изтънява, за да задействате активните съставки.
  2. Нанесете сектор по сектор върху целия скалп. Повторете 3 пъти.
  3. Отпуснете кожата на главата, като масажирате с възглавничките на пръстите, започвайки от външната част към

центъра на главата. Не изплаквайте. Оформете както обикновено. Препоръчително е да се използва по време на сезонните периоди на изтъняване и косопад на косата – пролет и есен, за 6 – 8 седмици по една ампула дневно.

Продукта можа да закупите от тук>>

Други продукти, които може да комбинирате в терапията против косопад са:

 

Обновяващата гел-кем маска KÉRASTASE SPECIFIQUE

Тя  хидратира кожата на главата и успокоява раздразненията. Дава интензивна грижа, подхранване и мекота на косата и кожата на главата.

Продукта можа да закупите от тук>>

 

 

Спрей против косопад KÉRASTASE SPECIFIQUE STIMULISTE

Спреят e революционно лечение за борба с косопада. Съдържа глюко-липиди, които подхранват корена от върха, фибрите са по-здрави и силни. Формула с аргинин – за дълбоко подхранване на корена и предотвратяване на  косопад, като същевременно косата е заздравена. Съдържа витамин РР, който активира микроциркулацията. Той е вазодилатор /разширява кръвоносните съдове/ и увеличава производството на кератин.

Продукта можа да закупите от тук>>